Bizden Haberler

Bu Ekmek Hastalıklara Deva Olacak

05.10.2016

DORUK Group Holding ve fırıncılık markası Komşufırın, İspanyol bilim adamlarıyla birlikte geliştirilmesine katkıda bulunduğu yeni nesil doğal bir tahıl olan Tritordeum’u ve Tritordeum Ekmeği’ni tanıttı. Makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpanın (Hordeum Chilense) melezlenmesiyle üretilen Tritordeum, geleneksel ıslah teknikleriyle geliştirildi.

Avrupa Birliği CPVO’suna kayıtlı yeni nesil tahıl ile üretilen Tritordeum Ekmeği, içeriğinde bulunan lutein, sindirilebilir glüten, cystine ve lifli yapısıyla özellikle glüten hassasiyetli kişiler, kardiyovasküler rahatsızlık yaşayanlar, göz sağlığı problemi olan kişilerin tüketimi için çok önemli bir alternatif sunuyor. Şirketin verdiği bilgilere göre, GDO içermeyen, doğal bir tahıl olan Tritordeum, aynı zamanda yüzde 60 daha az sindirilemeyen glüten içerdiği için glüten hassasiyeti olanlar kişiler için ideal.